Neradzosalata (Apelsinų salotos su paprika)

Korfu apelsinų salotos su paprika (Νερατζοσαλάτα Κερκυραϊκή). Gaivios salotos iš saldžių apelsinų, šviežios paprikos ir raudono svogūno, apšlakstytos alyvuogių aliejumi ir citrina.

Italų kalba „naranza“ reiškia apelsiną, o kai korfiečiai kalba apie Neratzosalata, jie turi omenyje labai gerai žinomas ir įprastas salotas su apelsinais, kurios yra šiek tiek rūgštoko skonio.

Kadaise jas valgydavo vynuogių skynimo metu, nes buvo gaivios. Dar kitaip jas vadindavo „vargšų salotomis“. 

Ingredientai (4 porcijoms): 

·       2 saldūs apelsinai, nulupti, supjaustyti griežinėliais arba kubeliais

·       1 žalia arba raudona paprika, plonai supjaustyta juostelėmis (arba žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių – senoviška versija)

·       ½ raudono svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais

·       2 šaukštai alyvuogių aliejaus

·       1 šaukštas citrinos sulčių arba šlakelis raudono vyno acto

·       Druska pagal skonį

 

·       Papildomai (nebūtina):

·       Juodos alyvuogės arba kaparėliai

·       Trupinta feta arba riešutai (graikiniai)

·       Šviežios mėtos ar petražolės pabarstymui 

Paruošimas: 

1. Apelsinus nulupti, pašalinti baltą odelę, supjaustyti norimos formos gabalėliais.

2. Papriką ir svogūną supjaustyti plonai (arba naudoti aitriosios paprikos miltelius).

3. Viską sudėti į dubenį, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ar actu. 

4. Pagardinti druska.

5. Patiekti šviežiai, galima palikti 5–10 minučių, kad susijungtų skoniai.

6. Jei norisi – pabarstyti mėtomis, feta ar alyvuogėmis. 

Puikaus alyvuogių aliejaus, alyvuogių ar fetos gali nusipirkti:

Graikiškos gėrybės Benedikto turguje, Vilnius. 

Galimas siuntimas į kitus miestus.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057525944884

Kontaktas. Tel.: Sigita +370 670 68199