Kad ir vaikai norėtų grįžti į Korfu salą

Rekomenduojame Korfu salos tai, kas gali būti įdomiau už telefono maigymą ar pliuškenimąsi viešbučio baseine.

1.VANDENS PRAMOGŲ PARKAS AQUALAND. Beveik pačioje salos širdyje. Tai vienas didžiausių vandens pramogų parkų Europoje. Tiek mažiems, tiek dideliems siūloma praleisti ten visą dieną.

Organizuojami pervežimai iš apgyvendinimo įstaigų ar numatytų vietų iš visos salos. Tai labai patogu, jei be mašinos ir norite ten apsilankyti.  

Nuoroda: https://aqualandcorfu.com/

  1. KORFU AKVARIUMAS. Jis yra Paleokastritsos vienuolyno papėdėje, todėl suderinti vienuolyno apžiūrą ir pramogas vaikams tikrai lengva. Įėjimas tik su vietiniu gidu, kuris aprodo ir pasakoja apie ten laikomus jūros gyvūnus.

Rezervuoti laiką rekomenduojame iš anksto, nes atvykę, ypač karštojo sezono metu, vietų galite ir nebegauti.

Nuoroda: https://www.corfuaquarium.com/

  1. LA GROTTA. Mėgstantiems panardyti ir ekstremalių pojūčių jau gerokai užaugusiems paaugliams rekomenduojamas La Grotta baras. Jis prie Paleokastritsos, dabar jau su didesnėmis nuorodomis. Beje, leistis iki jo 142 laipteliai, lipti atgal jau būtų sunkiau. Tai baras oloje, kur galima atsigaivinti gėrimais ar užkąsti (beje, maistas jau gerokai pagėrėjęs ir dabar jau rekomenduojamas). Galima panardyti, lipti virve ant uolos ir iš ten tobulinti šokinėjimo į vandenį įgūdžius. Taip pat nuo pernai metų atidarytas lieptelis, iš kurio plaukioja nedidelis laivelis palei Paleokastritsos krantus (Michalis boat rental).

Nuoroda: https://www.lagrottabar.com/

  1. BLACK ROSE PIRATŲ LAIVAS. Pasijausk piratu! Iš Korfu miesto, nuo senojo uosto jau porą metų plaukia juodas piratų laivas BLACK ROSE. Jis plaukia palei Korfu miesto krantus, 4 kartus per dieną, trukmė virš valandos. Tikras džiaugsmas vaikams, na o tėvai gali dairytis į vaizdingus Korfu miesto krantus.

Nuodora: https://www.facebook.com/CorfuPirateShip/

  1. HANS&GRETEL LEDAINĖ. Vaikščiodami Korfu mieste per pačius karščius juk taip norisi ko nors šalto?

Sustokite su vaikais ledainėje Hans&Gretel. Visai netoli Spianados aikštės, priešais seniausią Korfu taverną Chrisomalis. Ledainę išduos pre pat durų stovinti miela raganaitė. Patikėkite, ir Jūs norėsite nusipirkti ten ledų.

Nuoroda: https://www.facebook.com/hansandgretelcorfu/

  1. CASA PARLANTE MUZIEJUS. Jei vaikštinėsite po Korfu miestą, visai priešais ledainę XIX a. kilmingame dvare įsikūręs muziejus, atidarytas 2014 m. kovą. Su animuotomis figūromis ir senais baldais šis muziejus pristato XIX amžiuje Korfu gyvenusios kilmingos šeimos kasdienybę: čia grafas skaito laikraštį, grafienė pasitinka svečius arbatos, vaikai groja muzika, virėja gamina maistą virtuvėje ir kitos XIX amžiaus kasdienio gyvenimo scenos.

Nuoroda: http://casaparlante.gr/

  1. PATOUNIS MUILO FABRIKAS. Korfu mieste užsukite į seniausią Graikijoje muilo fabriką, net galite iš anksto užsisakyti edukacinę muilo gamybos pamokėlę. Muilas čia vis dar gaminamas rankomis nuo 1891 m. veikiančiais įrankiais ir įranga. O kaip – Jūs galite ir patys pabandyti. Edukacinę pamokėlę rekomenduoju užsisakyti iš anksto.

Nuoroda: https://www.patounis.gr/

  1. ASILIUKŲ FERMA. Važinėjate po šiaurinę Korfu dalį ir vaikams nuobodoka? Užsukite į asiliukų fermą. Ten nebus leidžiama jodinėti, bet leis paglostyti, pašukuoti, papasakos apie asiliukišką gyvenimą. Asiliukai jau senučiukai, o kažkada tai buvo pagrindinė salos transporto ir darbo priemonė.

Jei norite, galite paremti pinigėliais – čia privati asiliukų prieglaudėlė, deja, valstybė jos neremia.

Nuoroda: https://www.corfu-donkeys.com/

  1. Saloje vis daugiau jodinėjimo centrų. Leiskite vaikams paglostyti žirgą, užsėsti. Juk taip smagu pabūti arčiau gyvūnų.

Keletas nuorodų skirtingose salos dalyse:

http://horseridingcorfu.com/

https://islandhorseriding.com/

https://el.horselandkavos.com/

  1. Žydroji lagūna ir Sivota bei Paksos Antipaksos salos – į jas plaukiama laivais, Tai visos dienos kelionė. Bet vaikams smagiausia dalis būna paplaukioti ir panardyti tiurkio spalvos vandenyse arba net paslapčiomis nerti nuo laivo..

Paprastai laivai pradeda plaukti nuo gegužės vidurio.

  1. PONTIKONISI IR KANONI Būtinai nuveskite vaikus iki Kanoni, ant tilto, kur galite pamatyti kaip leidžiasi lėktuvai. Patirti tą jausmą 😊.

 

IR DAR DAUG SMĖLIO PAPLŪDIMIŲ, GAIVIOS ŠILTOS JŪROS!