Ekskursijos metu:

  • Sužinosime vietinių senoves graikų legendų;
  • Aplankysime Švč. Mergelės Marijos vienuolyną; kuriame yra ikonų muziejus;
  • Važiuosime įspūdingu keliu, kuris buvo filmuojame filme apie Jamesą Bondą;
  • Nuo Anglokastro pilies apžvelgsime apylinkes ir net pamatysime salos sostinę;
  • Išsimaudysime gražiausioje salos vietoje.

Mūsų kelionę pradėsime nuo vienos gražiausių Korfu saloje vietovių – Paleokastricos, kurioje įsimylėjęs Laiko dievas Chronas, trenkęs žaibu, įskėlė širdies formos paplūdimį. Išsimaudysime turkio spalvos jūroje.

Į Paleokastricą vilioja ne tik įspūdingi paplūdimiai su įlankėlėmis, bet ir XVII amžiaus Švč. Mergelės Marijos vienuolynas, kuriame yra vertas dėmesio ikonų muziejus, o vienuoliai mielai pasitinka keliautojus.

Vėliau pakilsime į Lakones kaimelį, kur nuo kalno įdėmiau apžvelgime minėtą širdies formos paplūdimį. Apžvalgos aikštelė, kurioje stovėsime, vadinama „Bella vista“. Tai ne šiaip „gražus vaizdas“, bet vienas iš 10 gražiausių Europoje. Vingiuotas kelias, kuriuo važiuosime į Lakones kaimą, „vaidino“  filme „Tik tavo akims“ apie Jamesą Bondą.

Paskui mūsų laukia Angelokastro pilis. Nors ši pilis buvo pastatyta dar Bizantijos imperijos laikais, venecijiečių valdymo metu tapo oficialia salos sostine ir ne kartą padėjo apsiginti nuo osmanų antpuolių. Ji yra viena iš trijų svarbiausių salos apsaugą garantavusių pilių. Ji stovi ant aukšto kalno, tų, kurie ryšis užkopti, laukia kerintis vaizdas – matosi net salos sostinė.

Lėkdami vingiuotais kalnų keliais, užsuksime ir į dar vieną kaimą – Makrades, kuris garsėja vietiniu vynu, vaisiais ir medumi, kurių galėsime įsigyti.

 

Kaina: 660 EUR už mikroautobusą (iki 14 vietų) 

 

Į kainą įskaičiuota: transporto, kelionės vadovo-gido paslaugos

Į kainą neįskaičiuota: pietūs vietinėje tavernoje, arbatpinigiai, asmeninės išlaidos.

Kelionės metu galėsite nusipirkti alyvuogių aliejaus, vyno, korfietiškų suvenyrų



Calendar is loading...
0.00

Vardas*:

Pavardė*:

Email*:

Dalyviai*:

Vaikai 4-12 m.:

Vaikai iki 4 m.:

Mob. telefonas*:

Detalės: