Paksos Antipaksos Salos, Mėlynieji urvai ir Lakos uostas

Kiekvieną trečiadienį, šeštadienį ir sekmadienį. 

Iš Korfu miesto  ir Lefkimio (pietinės salos dalies) uosto

Kainos:

Be pervežimo suaugusiajam 40 EUR, vaikui iki 12 metų 25 EUR

Su pervežimu suaugusiajam 45 EUR, vaikui 4 iki 12 metų 30 EUR

vaikams iki 4 metų nemokamai. 

Trys Jonijos jūros brangenybės – Paksos ir Antipaksos salos, esančios netoli pietinės Korfu pakrantės, ir garsieji mėlynieji Paksos salos urvai bei žvilgsnis į salų grožį ir galimybė tyrinėti ramų Lakos kaimą Paksos saloje.

Kokios graikiškos atostogos be kruizo jūra?

Išplaukiant iš Korfu miesto uosto pamatysite Korfu senamiestį ir dvi jo venecijietiškas tvirtoves. Plaukiant į pietus, atsiveria Kanoni pusiasalis ir Mon Repos rūmai – princo Phillipo gimtinė. Matomi turistiniai kurortai: Perama, Benitses, Kavos kaimas ir piečiausias Korfu taškas – Asprokavos kyšulys. Artėjant kanalui tarp Korfu ir Paksos salos atsiveria nuostabūs alyvmedžių ir kiparisų vaizdai, dengiantys vešlią Pakso salą. 

Išplaukiant iš Lefkimio uosto, pietinės salos dalies, matysite Asprokavos kyšulį ir toliau Jums jau atsivers Paksos sala, kuri nuo Korfu salos nutolusi apie 13 km.

Legenda pasakoja, kad Paksos salą suformavo jūrų dievas Poseidonas, kai galingu trišakio smūgiu nukirto Korfu gabalą ir nutempė jį į pietus, kad sukurtų idilišką prieglobstį savo didžiajai meilei – nimfei Amfitritei.

Šiaurinėje Paxos matyti natūrali Lakos įlanka ir masinio turizmo nesugadintas tradicinis kaimas, tinkantis ieškantiems ramybės ir ramybės. Laivas įplaukia į Laka uostą ir prisišvartuoja spalvingo kaimo centre. Galite mėgautis Laka arba pasivaikščioti po apylinkes ir apžiūrėti netoliese esančias vietoves.  Žiūrėkite teksto apačioje nuorodas ir žemėlapį.

Toliau plaukiame į pietus palei vakarinę Paksos salos pakrantę, mėgaudamiesi įspūdinga uolėta pakrante. Laivas įplaukia į kvapą gniaužiančius jūros urvus, kurių skaidrus mėlynas vanduo paliks be žado. Mėlynųjų urvų jūrų zona yra natūrali Viduržemio jūros ruonių vienuolio (monachus monachus) buveinė. 

Paksas, Antipaksas ir apylinkės yra įtrauktos į ΝΑΤURΑ 2000 – gamtos apsaugos teritorijų tinklą. Atvykstame iki nedidelės, bet tobulai suformuotos Antipaksos salos, kurios smėlėtos mėlyno vandens įlankėlės buvo palygintos su Karibų jūros įlankomis. Čia turėsite galimybę išsimaudyti krištoliniame „Rojaus paplūdimio“ (Voutoumi) vandenyje. 

Grįžtame į Paksos salą iš rytinės salos pusės, kur pamatysime mažas Skaltsonisi ir Mongonisi salas, vaizdingą Gaios kaimo uostą ir dvi mažas salas – Panagia ir Agios Nikolaos. 

Visos kelionės metu galite laisvai mėgautis saule ir nusipirkti gaiviųjų gėrimų iš baro. Tai nepamirštama Jonijos jūros patirtis!

Maršrutas

08:45 Išvykimas iš pagrindinio Korfu uosto

  • 11:10 Atvykimas į Laką
  • 13:20 Išvykimas iš Lakos
  • 13:40 Laivas į įplaukia kvapą gniaužiantį Ipapanti urvą
  • 14:10 Įėjimas į Ahai urvą
  • 14:50 Atvykimas į Antipaxos salą. Švartavimas prie Rojaus paplūdimio (Vutumi) maudynėms.
  • 16:00 Išvykimas iš Antipakso
  • 16:30 Plaukimas netoli rytinės Paksos salos pakrantės

19.00 val Atvykimas į pagrindinį Korfu uostą

 
Svarbi informacija

Į kainą įskaičiuota
Visos dienos daugiakalbis profesionalus gidas laive (daugiau nei dviem kalbomis).
Vietiniai mokesčiai

Į kainą neįskaičiuotas
Pervežimas autobusu į viešbutį ir Korfu uostą (neprivaloma)
Prekės įsigytos iš laive esančio baro

Reikalingi daiktai
Fotoaparatas (arba vaizdo kamera), vandeniui atspari kamera, maudymosi kostiumėlis, kaukė, rankšluostis, akiniai, kepurė, patogūs batai ar basutės, didelio faktoriaus apsaugos nuo saulės priemonės (rekomenduojama).

Papildoma informacija
*Mūsų įmonė teikia autobusų pervežimus į ir iš viešbučio bei pagrindinio Korfu uosto. Pervežimo autobusu trukmė priklauso nuo jūsų viešbučio vietos (apytiksliai nuo 20 iki 120 minučių). Prašome atvykti į susitikimo vietą ne vėliau kaip prieš 5 minutes.

*Išplaukimas iš Korfu miesto uosto 08:45 val. Įlaipinimas nuo 08:00 iki 08:35.

*Išplaukimas iš Lefkimio, pietinės dalies uosto 10.15. Įlaipinimas 9.45 – 10.05.
*Jei nesate užsisakę paėmimo ir pervežimo autobusu, BŪKITE uoste likus bent 20 minučių iki numatyto laivo išvykimo laiko.
*Korfu uoste yra automobilių stovėjimo aikštelė. (3 eurai 24 val.).
*Laive esantys patogumai: 2 atviri deniai su apžvalgos-sėdimomis zonomis, pagrindinė salė su oro kondicionieriumi, televizorius, DVD, stereo muzika, savitarnos baras, tualetai, dušai, kabinos ir persirengimo zonos.
*Baras siūlo įvairią kavą, alkoholinius gėrimus, gaiviuosius gėrimus, sultis, skrebučius, sumuštinius, picas, raguolius ir  kitų užkandžių.
*Laivas stovi Lakos kaime (110–130 minučių), penkios minutės pėsčiomis nuo vakarinės kaimo pusės iki Lakos paplūdimių.
*Laivas sustoja urvų viduje, kur turėsite galimybę nusifotografuoti.
*Laisvas laikas maudynėms Antipaksos saloje (nuo 50 iki 70 minučių, priklausomai nuo oro).
*Vaikus turi lydėti suaugęs asmuo.
*Netinka tiems, kurie turi judėjimo problemų.
*Išvykimo laikas gali šiek tiek keistis, atsižvelgiant į vietos eismo sąlygas.
*Kruizo grafikas gali keistis dėl oro sąlygų.

Atšaukimo taisyklės
1. Atšaukus likus bent 24 valandoms iki numatyto išvykimo, atšaukimo mokestis netaikomas.
2. Atšaukus per 24 valandas nuo numatyto išvykimo, taikomas 100 % atšaukimo mokestis.
3. Kruizas vyksta esant palankioms oro sąlygoms. Jei kruizas atšaukiamas dėl prasto oro, jums bus suteikta galimybė pasirinkti kitą datą arba susigrąžinti visus pinigus.

KĄ VEIKTI LAKOJE

  • Kanoni paplūdimys (0,25 km) ir Harami paplūdimys (0,4 km). Du nuostabūs paplūdimiai vienas šalia kito ir labai arti uosto, tinkami poilsiui, maudynėms ir labai vaizdingi. Harami yra didesnis, didelių baltų akmenukų ir labai populiarus, matosi į uostą atplaukiančios jachtos ir laivai. Apsuptas kiparisų ir alyvmedžių, suteikiančių šešėlį.

Kanoni yra mažesnis paplūdimys, tarp Harami ir kaimelio centro, pasiekiamas siauru takeliu. Kanoni akmenuotas, bet tik įžengi į jūrą, ten pasitinka Jus smėlis. Balti akmenukai jūros dugne suteikia vandeniui gražią turkio spalvą.

  • Komeno paplūdimys (0,9 km) yra baltų akmenukų, įlipus į vandenė vėl jus pasitikis smėlis. Tai puiki vieta atsipalaiduoti, degintis ir mėgautis krištolo skaidrumo paplūdimiu.
  • Slaptas paplūdimys ir paslėptas urvas (0,9 km) Šis mažas paplūdimys yra uždaroje nuošalioje įlankoje su krištolo skaidrumo vandeniu. Tikras paslėptas Lakka perlas. Pasivaikščiosite nuostabia Lakos pakrante, per alyvmedžių giraites. Paplūdimio gale rasite slaptą urvą. Ideali vieta degintis, maudytis ir grožėtis kvapą gniaužiančiais kraštovaizdžiais.
  • Švyturys (1 km). Švyturys įspūdingas savo išvaizda – 10,7 metrų aukščio kvadratinis bokštas, iš kurio atsiveria vaizdas į šiaurinę Pakso pakrantę. Švyturys pradėjo veikti 1825 m., naudojamas alyvuogių aliejus, ir dirbo iki 1913 m., kai senasis mechanizmas buvo pakeistas modernesniu alyvos mechanizmu. 1919 m. švyturį sugriovė netikėta nuošliauža ir buvo pastatytas naujas kvadratinis bokštas, kurį matome šiandien. Nors ir išjungtas per Antrąjį pasaulinį karą, švyturys veikė iki 1979 m., kai elektra pakeitė alyvos mašinas. Pasivaikščioti iki švyturio keliu, iš kurio atsiveria nuostabūs vaizdai.
  • Planos paplūdimys (1,5 km) yra šiaurės vakarinėje Pakso pakrantėje, po švyturiu. Tai uolėtas paplūdimys su dideliais lygiais akmenukais ir plokščiomis jūros uolomis (vadinama Plani), kuria galima lengvai vaikščioti. Iki paplūdimio dažniausiai einama keliu, iš kurio atsiveria gražūs vaizdai.
  • Pounanti taverna Lakoje. Tai Paksos saloje gyvenčios lietuvės Rūτos ir jos šeimos taverna. Pasilabinkite! Rekomenduojame ten užkąsti!
Paksos Antipaksos Salos, Mėlynieji urvai ir Lakos uostas (su pervežimu)
Calendar is loading...
0.00

Vardas*:

Pavardė*:

Email*:

Dalyviai*:

Vaikai 4-12 m.:

Vaikai iki 4 m.:

Pageidaujama kalba:

Apgyvendinimo vieta (Jūsų viešbutis, apartamentai, vila, nurodykite adresą ir google map nuorodą).*:

Mob. telefonas*:

Detalės (Visų asmenų vardai, pavardės, pilietybė ir pilna gimimo data - metai, mėnesis ir diena) :

Paksos Antipaksos Salos, Mėlynieji urvai ir Lakos uostas (be pervežimo)
Calendar is loading...
0.00

Vardas*:

Pavardė*:

Email*:

Dalyviai*:

Vaikai 4-12 m.:

Vaikai iki 4 m.:

Pageidaujama kalba:

Įlaipinimo uostas:

Mob. telefonas*:

Detalės (Visų asmenų vardai, pavardės, pilietybė ir pilna gimimo data - metai, mėnesis ir diena) :